werving afgerond

werving afgerond

Let op: De werving van de BluePrInt studie is inmiddels afgerond. We zoeken geen verloskundigen meer om mee samen te werken voor de werving. Samenwerkende verloskundigen hoeven niet meer aan deelnemers te vragen of zij met ons onderzoek mee willen doen.

Waarom is dit onderzoek belangrijk?

Hoe werkt het onderzoek voor verloskundigen die meewerken?

  • Voorafgaand aan het onderzoek zorgen we ervoor dat iedereen in de verloskundigenpraktijk goed op de hoogte is van het onderzoek en weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Als er behoefte is aan een persoonlijke (bel) afspraak plannen we deze in. Samen zorgen we ervoor dat het onderzoek op een betrouwbare manier wordt uitgevoerd, maar zeker niet teveel kostbare tijd kost. Jullie hebben immers al genoeg belangrijks te doen!

  • Voor zover wij weten bespreken verloskundigen of de zwangerschap gepland was tijdens het eerste consult. We vragen verloskundigen om de vrouwen en mannen die aangeven dat de zwangerschap niet gepland was, kort over het onderzoek te vertellen. Wij leveren hier een flyer voor aan.

  • Als vrouwen en mannen interesse hebben in deelname kunnen zij een kaart met een QR code scannen (die wij ook aanleveren). Zo kunnen zij zelf hun contactgegevens achterlaten, waarna wij hen de vragenlijst mailen. Het is dus niet nodig dat jullie zelf gegevens invullen of aanleveren!

  • Wanneer vrouwen en mannen die mee willen doen met het onderzoek zichzelf hebben opgegeven, krijgen zij de vragenlijst in hun mailbox. Verloskundigen hoeven niet te helpen bij het invullen van de vragenlijst. Deelnemers doen dit bijvoorbeeld wanneer zij thuis of onderweg naar huis zijn. Deelnemers krijgen na 6 maanden opnieuw een mailtje van ons of zij ook de tweede vragenlijst willen invullen.

Waarom zou je meewerken?

Voor de kwaliteit van dit onderzoek is het ongelofelijk belangrijk dat er verloskundigen zijn die het belangrijk vinden om bij te dragen en mee willen werken aan dit onderzoek. Maar waarom zou je als verloskundige meewerken aan dit onderzoek?

Wetenschappelijk onderzoek

Je draagt bij aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek dat inzicht kan geven in manieren waarop we vrouwen én mannen die te maken hebben met een onverwachte zwangerschap kunnen ondersteunen. Zo geven we hen en hun eventuele kinderen handvatten voor een betere toekomst.

Vergoeding

Meewerken aan het onderzoek is weinig werk. Maar omdat het zo belangrijk is dat verloskundigen meewerken aan dit onderzoek, staat er een vergoeding tegenover. Dit kan bijvoorbeeld besteed worden aan een uitje met het team of iets anders waar jullie budget voor nodig hebben.

Praktijkgerichte resultaten

Aan het eind van het onderzoek koppelen we de resultaten terug, bijvoorbeeld d.m.v. duidelijke factsheets en filmpjes waar je echt iets aan hebt in de praktijk. Daarnaast organiseren we een studiedag met accreditatie, waarin we met elkaar in gesprek gaan over de resultaten en toepassing in de praktijk.

“Eerder onderzoek liet zien hoe belangrijk de eerste 1000 dagen zijn voor de gezondheid van nieuw leven, en hoe belangrijk de mentale gezondheid van de zwangere hiervoor is. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan de ontwikkeling van ondersteuning, waardoor meer gezondheidswinst op de lange termijn mogelijk wordt.”

Berteld Kok - Verloskundige & bestuurslid Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)

Hoe werkt het onderzoek voor deelnemers?

Als vrouwen en mannen ervoor kiezen om mee te doen aan het onderzoek, vullen zij twee vragenlijsten in: één gedurende de zwangerschap, één na afloop van de zwangerschap. Het duurt ongeveer 30 minuten om de vragenlijst in te vullen. Deelnemers krijgen per ingevulde vragenlijst een vergoeding van €10,-. Uiteraard is meedoen aan dit onderzoek vrijwillig en volledig anoniem. Deelnemers kunnen gedurende het onderzoek altijd stoppen als zij toch niet meer mee willen doen.